MersenHoning

 Mersenhovenstraat 5 , 3722 Kortessem

Breng de natuur binnen in jouw zaak

Omschrijving

MersenHoning is een imkerij uit Kortessem (Limburg) die sinds 2016 actief is in de werking met bijen. Naast onze gewone activiteiten met de bijen zoals het ophalen van bijenzwermen of het oogsten en verkopen van honing, bieden wij ook op maat gemaakte bijenkasten aan voor horecazaken en bedrijven. Dit is een unieke manier om met jouw bedrijf in de kijker te springen en jouw middelen te gebruiken om het klimaat en de natuur een duwtje in de rug te geven. En dat is zeker broodnodig, want de bijen hebben het zeer moeilijk op dit moment. Zij kunnen dus jouw hulp meer dan gebruiken!

Binnen ons concept bestaan er twee mogelijkheden. De eerste mogelijkheid is een standaard bijenkast die versierd wordt met de kleuren van jouw bedrijf, samen met een mooi logo voor extra merkherkenning. Deze kast kan dan op het bedrijfsterrein (of bijvoorbeeld het dak) geplaatst worden waarna de bijen in jouw eigen omgeving op zoek gaan naar nectar en stuifmeel voor de productie van honing. Deze honing kun je dan vervolgens ter plaatse oogsten en aanbieden een je klanten of je werknemers.

Daarnaast bieden we ook exclusieve doorkijkbijenkasten aan. Deze kasten worden volledig op met de hand en op maat van de klant gemaakt en geeft een unieke blik op het leven van de honingbij. Door de glazen wand (al dan niet aan beide kanten van de kast) is het mogelijk om op elk moment de bijen te observeren en te genieten van de activiteiten die zij uitvoeren. Dit is niet alleen bijzonder educatief maar ook enorm fascinerend, rustgevend en inspirerend voor klanten en werknemers.

Onze doorkijkkasten kunnen naargelang de voorkeur zowel binnen als buiten geplaatst worden. Bij een binnenplaatsing zal er uiteraard wel een doorgang naar buiten voorzien moeten worden zodat de bijen nectar en stuifmeel kunnen oogsten. Bij een buitenplaatsing wordt er ook een beschermhuls voorzien van dik isolatiemateriaal die de bijen in de winter zal beschermen tegen de kou. Op die manier kunnen de dieren op optimale wijze overwinteren en kun je jaar na jaar genieten van de activiteiten binnen de kolonie. Deze huls kan eveneens voorzien worden van de bedrijfskleuren en/of logo zodat het concept ook kan dienen als promotie.

Wil je meer weten over ons concept of wil je een demo van onze producten? Laat het ons dan zeker weten! We staan je graag te woord en denken met jou naar de beste oplossing voor jouw zaak.

Aanbod en diensten

  • Non-food
  • Inrichting
  • Diensten

Locatie

Mersenhovenstraat 5 , 3722 Kortessem